The exchange student challenge

Vilken organisation reser du med?
Jag kommer åka med den svenska organisationen Explorius och den amerikanska organisation CETUSA.
Hur/var skulle du helst vilja bli placerad?

Hm, det är en svår fråga det spelar inte så jättestor roll känslan säger att jag kommer att hamna i en stat med kyligare klimat. 

Har du fått familj eller gjort stat / region-val?


Jag har inte fått någon familj, de har inte ens börjat söka en familj en då jag måste scanna om några dokumment som var suddiga. Jag valde att inte göra något delstatsval då det är större chans att få en passande värdfamilj om du inte gör det. Det kändes därför mycket viktigare än vart jag hamnar dessutom  kostade det mycket mer. 

Kommer du åka på något förberedelseläger?


Direkt när jag kommer till USA kommer jag tillbringa 5 dagar i New York med andra utbytesstudenter, från scandinavien, som åker med Explorius. Är inte riktigt säker på vad vi kommer att göra men vet att vi kommer besöka Six flags(!),times square, central park, Brooklyn osv. Har också hört att det kommer vara olika förberedelsemöten. Är super pepp!  

 Bilder från google.
 Vad ser du mest fram emot?

Bli flytande i engelska, lära känna nya människor, High School, besöka nya platser, att växa som person, en ny kultur, utmaningen. Listan kan göras oändlig.  

Vad fruktar du mest?

Jag är rädd för att  jag inte kommer trivas eller att jag och värdfamiljen inte funkar tillsammans. Jag oroar mig också för hemlängtan. Att inte kunna ringa mamma eller någon av mina kompisar när jag behöver prata.

Vill du prova någon ny sport?

Ja, jag skulle vilja prova softball och är även sugen på att spela volleyball. Cheerleading skulle vara en annan rolig sak att testa på, vet dock inte hur min taktkänsla är? Medan den tjejiga sidan vill var cheerleading vill min manliga sida spela amerikansk fotboll. Jag har även konståkningen så vi får helt enkelt se vad som händer har i alla fall bestämt att jag måste hålla på med någon sport så jag inte kommer hem som en boll, haha. 

 Bilderna är tagna från google

Vad kommer du sakna mest?

Min underbara familj och mina underbara vänner. Även svensk mat. Att få god och nyttig mat i skolan är en annan sak. Kommer även sakna min cykel...

I USA, kommer du åka på en resa arrangerad av organisationen? 

Det skulle vara super kul att fara på en av de arrangerade resorna, har dock hört att det är svindyrt så det beror helt på hur mycket pengar jag får ihop! Men Hawaii skulle inte vara helt fel.

Källa: google
 Namnge tre platser du vill besöka i ditt land: 

Aspen, Santa Cruz, San Francisco 

Tror du att det kommer att bli ett bra år?
'

Jag tror att mitt år kommer bli jättebra. Försöker att inte ha några förväntningar vilket ibland är svårt. Jag vet dock oberoende på hur tufft det blir, kommer det vara en fantastisk erfarenhet och upplevelse när jag senare kollar tillbaka på det. Även genom att försöka hitta det positiva i allt. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0