It always seems impossible until it's done - Nelson Mandela

Rukriken har inget med inlägget att göra utan jag tyckte bara att det passade bra med en inspirerande quote dagen till ära. Jag har tidigare fått frågan att lägga upp bilder på hur det ser ut innuti min värdfamiljs hus men som sagt väljer jag i nuläget att inte göra det. Ni får istället nöja mig med en bild på huset, och det är ju inte fy skam det heller! 
I detta super fina hus kommer jag alltså att bo. Känns SÅ spännande och samtidigt lite läskigt att lämna allt och alla.  (Jag har frågat min värdfamilj om lov att publicera bilden)
 
 
 
 

Följ mig på bloglovin!

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/10335623/?claim=2edq8u89j7n">Följ min blogg med Bloglovin</a>

Sir, Mr, Miss och Mrs?!

Detta inlägg tänker jag tillängna orden Sir, Mr, Miss och Mrs. Dessa ord gör mig nämligen lite extra nervös och förvirrad! I USA (och andra delar av världen) har jag förstått är det väldigt vanligt att använda dessa "titlar"på folk man inte känner, äldre, kompisars föräldrar, lärare osv. Jag vet att det varit så här även i Sverige och jag brukar därför till exempel tilltala äldre, som jag inte känner, med Ni. Men i övrigt känns det väldigt ovant och lite nervöst när jag tänker på hur jag ska till tala vuxna i USA. Ska jag använda Sir om jag frågar någon om vägen? På vilket sätt? hur gör man? Och när är det okej att använda förnamn?
 
Anledningen till att jag börjat funderar över detta redan nu är att jag skypeade med Brooke (värdsyster) förra (?) veckan när hon var fortfarande var i skolan. Så hon gick runt och visade mig lite av skolan, hennes skåp och gympasalen. Jag fick även heja på några av hennes vänner och hon presenterade mig även för några lärare! Det var i detta ögonblick som denna fråga döck upp; hur tilltalar jag lärare? De lärare som hon presenterade mig för (en engelskalärare och en historielärare) presenterade sig nämligen som Mr. och Mrs! 
 
Which made me realize how crazy it is, that I'm talking to teachers, on a school, in US, that I will attend next year! Det kom lite som en chock när de presenterade sig, fastän jag visste att det är den relationen eleverna har med sina elever så kändes det väldigt annorlunda och jag visste inte hur jag skulle svara. Skulle jag säga "Nice to meet you Sir/Mrs, my name is Sofie" ? Vet fortfarade inte vad jag "borde" ha svarat men det gick bra ändå!
 
Här i Sverige har de flesta elever en väldigt avslappnad realtion med sina lärare och ibland kanske till och med för slapp, då det känns som vissa inte har någon respekt alls. Jag vet inte om det är speciellt för min klass men vi pratar ofta med våra lärare även om andra saker än skolan och har en ganska personlig(?) relation till dem vilket jag verkligen uppsakttar. Så det ska bli väldigt intressant hur den relationen är i USA! 
 
Nu kan jag i alla fall säga att jag har haft my first American, High. School. Movie. Moment (innan jag ens har åkt iväg) och det känns så coolt!
 
 
 
"En liten titel guide."
 

100 DAGAR
Backstage bilder från Isgalan

Genrep.
Showtime!
Trötta brudar.
Dag 2.
påväg hem efter sista showen= sminket är överallt.

If you don't swim you'll drown

Jag har verkligen varit helkass på att uppdatera men det har varit så otroligt mycket annat som har hänt så bloggen har inte  varit prioritet. Jag har helt enkelt inte orkat då jag har svårt att ens hinna svara på meddelanden men det är påväg att lätta och ni som inte har fått svar på frågor/meddelande kommer förhoppningsvis snart att få det.
 
BIlder från Öviks isgala, som förövrigt var otroligt roligt att få vara med i. Här i dräkterna till numret "LUFT."
Taj Mahal. Bilderna är lånade från en av Öviks tränare, Kate.
 
Jag har fått frågan om att lägga upp bilder på min värdfamiljs hus och en bild kommer upp imorgon. Har dock bestämt mig för att inte lägga upp några bilder från insidan, rum osv. då det känns privat. Men ni kommer förmodligen få se glimtar av det under när jag är i USA. 

RSS 2.0