JAG ÄR ÄNTLIGEN KLAR!

Woho ansökningarna är äntligen klara och jag är så glad! Har tagit så mycket energi. Just nu är det väldigt mycket med bland annat skolan och jag vet helt ärligt inte riktigt var jag ska ta vägen. Dock hittade jag några underbara Quotes som gav mig ny energi och motivation, tänkte därför att jag delar med mig utav dom.
 
 
 
 
 
 


 

Har fått en syster!!

Som rubriken berättar har vi blivit en till i familjen! Vi har nämligen tagit emot en utbytesstudent från Australien. Det var inte det minsta planerat men vi hade tidigare pratat om att ta emot någon när jag kommer tillbaka från USA. Men efter de första välkomst mötet med Explorius frågade de om någon hade funderat på att bli värdfamilj, vi sa ja och nu mindre en tre veckor senare har hon anlänt. 
 
Hon kom i söndags (vilket är två dagar sedan) och på denna korta tid har vi redan hunnit planera saker vi ska pröva och göra! Hur kul som helst. Jag borde kanske också säga att hon heter Bethany, är ett år yngre än mig och att hon verkar jättesnäll!  
 
 
List of fun things that has happened:
 
♥ Efter två dagar tillsammans har jag redan börjat tänka på engelska, och när jag pluggade idag översatte jag omedvetet texten jag läste till engelska.
♥ Bethany har varit så jet laged så hon igår gick och la sig halv sju efter ha sovit sig igenom middagen, så idag när hon klarade vara vaken till åtta var hon hur glad som helst.
♥ Bethany har gått sin första dag i en svensk skola.
♥ Har fått reda på att Uggs är något som endast rednecks använder i Australien och när hon hörde att det var populärt i Sverige tyckte hon det var hur kul som helst.
♥ Idag har jag fått smaka den konstigaste mackan någonsin, (typiskt Australiensiskt) mackan bestod av (i följande ordning):  rostat bröd, smör, majonnäs, senap, ost, rödbetor, rucola med en till rostad på toppen... Kan inte ens beskriva smaken...
♥ Jag har pratar så mycket engelsks så att min hals gör ont, har även fått skavsår i munnen!
♥ Berhany har hunnit smaka köttbullar, älg/ren gryta, vilket hon verkligen gillade.
♥ Även kaviar blev en hit.
♥ Vi har varit på biblioteket och läst svenska barnböcker.
 
 

Ansökningshandlingar

Har nu äntligen börjat fylla i alla ansökningshandlingar och jag måste bara säga herregud vad det är mycket saker som ska fixas. Det är allt från läkarbesök till personligtbrev och lärarrekomendationer. Jag har trettio dagar på mig att fylla i alla papper och jag vill verkligen lyckas visa vem jag är i ansökan vilket är svårt och det tar dessutom väldigt mycket tid. Och ett tips till er som också ska fara som utbytesstudent; Ta tag i det redan från början! Annars kommer det bli kaos mot slutet. Vilket det ändå lär bli för mig.. (tidsoptimist) Jag hade dock redan innan börjat fundera på vad jag ville att mitt personligabrev skulle innehålla samt att jag hade börjat välja ut bilder till collaget då jag visste att jag skulle ha fullt upp med annat under hösten. Det är ändå mycket kvar och jag ska till exempel ta ett passliknande foto där jag ler med tänderna. Vilket är något jag aldrig gör sedan jag fick tandställning. Men det ska nog ordna sig, funderar på att photoshopa bort den.. 
 
Här om dagen hade jag och Isabelle bestämt att vi skulle träffas och träna på att baka kanelbullar. Så vi är mästare om vi ska baka det i USA. Hon ska nämligen också fara som utbytesstudent.Det slutade med att vi även gjorde cake pops vilket kändes sådär typiskt amrikanskt och de var super gott!
 
Vi försökte även att träna på att le vilket gick sådär.. (Kvaliten suger.)
..Tills vi gav upp och blev oss själva igen.
 
 
 
 

RSS 2.0