I'm off to TC

Far strax till flygplatsen, detta är galet! Är framme 5 ikväll. Nu börjar äventyret!


Sightseeing i NY

Första heldagen i NY spenderades med sightseeing på Manhattan. Vi hann se i princip alla kända platser på en dag. Guiden var jättebra och kunde berätta massa saker som man aldrig skulle fått reda på som "vanlig" turist. (Eftersom jag inte har någon dator kan jag inte ladda upp bilderna från kameran så är alla bilder mobilbilder men ni får stå ut med det tills jag kommer till MI.) 
First pic in NY. 
Central park och platsen som finns med i otroligt många filmer. Det är bland annat här som Blair och chuck gifter sig i Gossip girl.  
Louise, Anna och Lina.
Times Square. Om man kollar noga på bilden ser man bollen från the ball drop på Nyårsafton och precis som man gör på riktiga nyår räknade vi ner tillsammans och skrek "HAPPY NEW YEAR!!"

Empire State Building.
Grand Central.
Lunch åt vi på Shake shack och jag lovar att det ÄR den godaste burgaren jag ätit i mitt liv.
Greenwich village. Eller "The Villige" som the real newyorkers säger.
Carrie's house in Sex and the city. Vi gick även förbi Friends huset men de bilderna är på kameran.
Little Italy. 
Amanda.


Brooklyn bridge.
Me and Anna.
New Works Trade Center.
Ground Zero.
Camden market.Framme i NY

Resan började redan tidigt i morse ( tisdag.) Vi gick upp innan fem med 2,5h timmes sömn i bagaget var jag lagom pigg, lite ledsen och nervös, men otroligt taggad. 


Vi var på flygplatsen tidigt vilket behövdes. När jag skulle checka in började det spännande- jag endast en flygbiljett till Stockholm istället för  en flygbiljett hela vägen till NY. Även bagagetaggarna saknades men det löste sig och efter lite tårar var det dags att säga hejdå. Älskade mamma och pappa. Därefter mötte jag upp min gudmor, i fiket, efter säkerhetskontrollen och. av en slump mötte jag även Kristina som skulle flyga med samma flight som jag till stockholm. De var så skönt att träffa den och jag är verkligen så glad att de var där på flygplatsen!
Hejdå Umeå.

På Arlanda mötte jag upp de andra utbytesstudenterna, som för övrigt är så otroligt trevliga och goa. Vi överlevde första säkerhetskontrollen och den andra men när vi däremot skulle visa biljetten och passet en tredje gång hade de de valt ut mig för en extra säkerhetskontroll... De rotade runt i alla väskor och testade det och mig för droger, fick även bevis att min kamera och mobil fungerade dvs inte var bomber. 
Satt bredvid en otrolig trevlig och snygg kille, från Tyskland, på planet. Därför blev det cirka en halv timmes sömn under hela resan, men värt det var det. 

Sedan skedde ett flertal fler kontroller av pass, papper och visum. Fick även lämna fingeravtryck samt ta ett foto innan, efter lite incidenter var vi äntligen klara och "välkomna till USA!"
Schemat för Soft landing camp 

Värmen slog emot oss när vi gick ut från flygplatsen och vi åkte sedan buss till hotellet, väl framme beställde vi mat och hade informations möte om de kommande dagarna. Beställde en kalkonsallad då alternativen var de, en cheeseburgare eller en pizza. Alla väntade utsvultna och när maten väl kom var det lite av en besvikelse = kalkonen smakade gammal gummi ost.
Världens största portion!

Klockan är snart tio här och det är mer än dags att sova. Imorgon väntar sightseeing i NY, excited. Har verkligen super kul här, alla är underbara!
Godnatt.

Uppdatering: Jet lagen har redan märkts av- vaknade två inatt redo för nya äventyr! Nu är klockan snart fem...

Flygbiljetter

Fick mina flygbiljetter på mailen i förrgår. Så har nu skrivit ut dem och fyllt i APIS ansökan på SAS hemsida, vilket krävs för att man ska få gå ombord på planet.Vilket betyder att jag snart är redo att åka. Jag kommer att flyga från Umeå till Stockhom för att sedan byta plan till New York. I NY kommer jag att tillbringa fyra dagar med andra explorius studenter från Norden innan jag flyger vidare till Traverse City och äntligen får träffa min värdfamilj!
 
Så här ser ina flygtider ut:
 
Umeå 06:35 → Stockholm 07:40  
10:25 Stockhom → Newark 12:55 
 
12:40 Newark → Detroit 14:29
15:50 Detroit → Traverse City 16:53
 
Som ni ser är det ganska kort om tid mellan flygen i Detroit och då Detroits flygplats är väldigt stor har jag varit orolig att missa flyget. Men som tur är har jag nu hittat några andra studenter som ska flyga med samma flyg till TC från Detroit så känner mig inte alls lika orolig längre, för nu har jag några att virra runt tillsammans med!
 
London 2011

I min resväska. No 1

Jag håller för fullt på att packa och funderar fram och tillbaka på vad jag ska ta med, vad som är nödvändigt, vad jag kommer använda osv och då kom jag på den brilljanta i den att göra en kategori som jag tänker kalla "I min resväska." För när man packar för ett år packar man förutom kläder också ned en del personliga ägodelar och andra viktiga saker. Jag tänkte därför visa upp/ tipsa om några av de saker jag kommer att ta med mig. Alla är såklart olika och dessa inlägg utgår därför enbart från mig själv, men förhoppningsvis ger det tips till någon av er komande utbytesstudenter as well. 
 
Den första saken jag kommer att packa ned "i min resväska" är min Wreck This Journal. Wreck This Journal är en slags dagbok som går ut på att man ska förstöra den (direkt översättning: förstör den har dagboken), låter det konstigt? Det tyckte jag också innan jag förstod att bokens egentliga syfte är att föda och släppa lös sin kreativitet. Förstår om det fortfarande låter super skumt så därför kommer här några exempel på sidor jag gjort.   
 På varje sida står det instruktioner vad man ska göra och sedan är det bara ens kreativitet som bestämmer resultatet.
"collect fruit stickers on this page" - So I did.
En av mina halvklara sidor. Längtar tills hamburgaren är klar så jag får ta en tugga av den...
 Jag älskar denna bok. Hur knasig den är!
 

Its not a goodbye, its a see you later

 Idag (tisdag) är det exakt SJU dagar tills jag åker! Så stört, jag har längtat och väntat i så många dagar på detta äventyr och helt plötsligt är det så lite tid kvar. Har just nu så otroligt kul, mår så otroligt bra och är verkligen glad för allt som händer runt omkring mig just nu trots att det såklart är sorgligt att behöva säga "hejdå" till de människor jag älskar. 
Avskedsmiddag med moster och morbror. 
Min extra morfar och min extra mormor. Så fina.
Fina Stina. Kommer sakna dig.
 
 

I'm becoming a grown up

Fyller 18år några dagar innan Rikstads valet vilket gör att jag precis får rösta. Men eftersom jag är i USA när valet är och då man först kan förtidsrösta från den 27 augusti (åker den 26 augusti...) beställde jag just hem material så jag kan poströsta från USA. Vuxenpoäng till mig. Trots att det kräver lite extra arbete tycker jag det känns viktigt att alla som kan och har möjlighet bidrar med sin åsikt och röst. 
Här är länken till sidan där man kan beställa material för att poströsta http://www.val.se/val_rkl_2014/rosta_har/utlandet/index.html
 
 

Ett jobbigt Hejdå

Har just träffat en av mina närmaste vänner för sista gången på 11 månader. Imorgon åker hon nämligen iväg på ett tio veckors utbyte till USA. Kan tala om att det kändes otroligt otroligt jobbigt. Kämpade länge för att hålla tillbaka tårarna men när jag satte mig i bilen för att åka rullade, de trots det, ned för mina kinder. 
Klara du är otroligt underbar och jag kommer sakna dig så ofantligt mycket detta år! Love you.

Oh, vilken härlig dag

Från förra veckans mys lunch med mina fina- Från vänster: Cecilia, Elin, Klara, Jag.
Cicci och Elin.
Klara med min gigantsiska sverige flagga.
Finisarna mina, kommer sakna er!
Fina Klara.
Idag är det exakt två veckor till jag sätter min fot på planet till NY, tiden springer verkligen iväg och jag fösöker ta vara på dagarna så mycket som möjligt. Jag mår så otroligt bra och njuter verkligen av livet. Är så otroligt taggad på att börja mitt livs äventy samtidigt som jag är så lycklig över de dagar jag har kvar här i Sverige innan jag far.
 
Det är ganska knäppt, vid denna tid förra året satt jag och läste om alla utbytesstudenter som förberedde sig inför sitt stora äventyr och nu, ett år senare, är det jag som är "den där utbytesstudenten." Vad jag aldrig förstod då, som jag insett nu, är den mängd med grejer man vill och ska hinna med innan man far. Därför tänkte jag att jag skulle bjuda er på en lista med lite av de saker som ska ske innan jag åker. Sedan är det såklart en hel del annat fix och trix som inte går att skriva i ned på "papper."
 
To do:
♥ Packa
♥ Hämta ut legitimationen
♥ Avskedsfika med släkt
♥ Avskedsfika med klassen
♥ Avskedsfika med konståkningen
♥ Avskedsmiddag med kompisar
♥ 5 Dagar konståkningsläger
♥ Träna ännu mer konståkning!
♥ Lämna tillbaka biblioteksböckerna
♥ Lämna tillbaka och tömma skoldatorn
♥ Kopiera viktiga papper
♥ Boka baggage
♥ fylla i APIS på sas hemsida
♥ Gå en dag i skolan
♥ Slå in och fixa det sista med presenterna 
♥ Avskeds/18 års fest för Klara 
♥ Online grej för CETUSA försäkring
♥ Skriva ut flygbiljetter
♥ Växla pengar
♥ Låsa upp mobilen
♥ Träffa och säga hejdå till ännu fler vänner

She's an angel

 
 
This girl is truly amazing and I do not understand how I will survive a year without her.
She is fun...
...and she is crazy and I love her.
 

Sista vaccinationen och första konståknings träningen

Idag (måndag) har jag varit på sjukhuset för att ta den sista twinrix sprutan, vilket betyder att alla vaccinationer är klara och att jag nu är ett steg närmare USA! Det enda större "projektet" som kvarstår är att jag gå på ännu ett läkarbesök innan jag åker. Undersökningen krävs nämligen för att jag ska få utöva sport i skolan och om jag inte gör den innan jag åker så måste jag göra den i USA. Vilket skulle kosta massor samtidigt som det skulle fördröja min amrikanska sport karriär... (host host) Så det bästa är helt enkelt att göra den så snabbt som möjligt.

Idag hade vi även den första konståknings träningen för säsongen. Det var verkligen underbart att åka skridskor igen samt att träffa alla igen. Trots att det var lite knaggligt och gick sisådär var det som sagt jättekul och jag är otroligt glad att jag kommer få möjlighet att åka skridskor i USA också. Vet dock inte om jag kommer att träna med någon tränare, det finns en klubb i TC men vi får helt enkelt se vad som händer, grandpa and grandma har som sagt en isbana på sin bakgård så utan is kommer jag inte att vara!

Idag bjuder jag på bilder helt orelevanta med inlägget, men så kan det vara ibland. Här en bild tagen över sjön i stugan.

Imorgon(tisdag) ska jag luncha med några fina vänner på stan samt hämta ut min nya legitimation hos polisen, tror för övrigt att jag kan ha slagit rekord i den fulaste och skabbigaste legitimationsbilden, men men vad gör väll det om hundra år? Får helt enkelt vänta och se imorgon...
Här kommer en till bild. Denna visar upp mina avancerade skills med sushipinnar. OBS; ta påståendet ovan med en nypa salt.RSS 2.0